ОП "Русе арт"


 
ОБЩИНСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР - РУСЕ (БИГ БЕНД - РУСЕ)

Основаният през 1963 г. Русенски духов оркестър е продължител на дълголетна традиция, водеща началото си от 60-те години на 19-ти век.
Днес наследниците на тази традиция утвърждават свой стил и оформят един съвременен и динамичен образ на оркестъра, който се превърна в една от емблемите на културния и обществен живот в града.
Новаторският стил на Русенския оркестър и неговото високо професионално ниво му отреждат водещо място в страната и чужбина.
Диригент на оркестъра и неговата Биг бенд формация е Димчо Рубчев.
През есента 2013 г. година Общински духов оркестър - Русе /Биг бенд - Русе/ чества своя 50-годишен юбилей. Кулминация на празника бе реализирането на мащабен тържествен концерт на 1 октомври 2013 г. - Международния ден на музиката.
Русенския духов оркестър /Биг бенд - Русе /има реализирани записи за Българската национална телевизия и Българско национално радио, и издава два самостоятелни компактдиска, продуцирани от Община Русе. За големите си музикални и творчески постижения, оркестъра е отличен със специалната награда на Министерството на културата и орден „Кирил и Методий” I-ва степен.
Биг Бенд Русе е номиниран в престижните национални награди „Кристална лира 2013 и 2014” в категория „Оркестрово изкуство”, като това е първият духов оркестър номиниран в тази категория.
Поради изключителен принос за развитието на българското професионално изпълнителско изкуство през 2013 г. , Биг Бенд Русе получи 4 награди от Съюза на българските музикални и танцови дейци - две „Златна лира” на оркестъра и дирегента и две „Сребърни лири” на двама от солистите на състава.
През 2015 година съставът стана първият лауреат на „Кристална лира“ в новата категория „Духови оркестри и формации".
Гост солисти на концертите на бенда са едни от най-добрите български джаз музиканти - Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Венцислав Благоев, Хилда Казасян и др.

За информация относно функции и тарифи на Общински духов оркестър - Русе, кликнете тук
 
www.ruseart.info
ОП "Русе арт"
Всички права запазени
©
2015
ОП "Русе арт"
пл. Свобода 4
7000 Русе
082 / 87 40 49
ruseart@gmail.com
Начало
Харесайте страницата на "Биг бенд Русе" във Фейсбук
КОНТАКТ С НАС
WYSIWYG Web Builder