Ясни са победителите от Националния конкурс по изобразително и приложно изкуство ”Магията на изкуството” 2023

Приключи третият Национален конкурс по изобразително и приложно изкуство. “Магията на изкуството” 2023 се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и е посветен на 1 март – Ден на любителското творчество и на Баба Марта.

Жури с председател художничката и изявен скулптор  Мая Кубратова – преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, прегледа повече от 300 работи на деца от над 60 училища и общински детски центрове за култура и изкуство в страната. Задачата бе да се определят победителите в два раздела – „Живопис“ и „Приложно изкуство“ в три възрастови групи:

– Първа група – от 1 – 4 клас

– Втора група – от 5 – 7 клас

– Трета група – от 8 – 12 клас.

Оценяващите се затрудниха с класирането на произведенията на децата, като бяха наградени 71 участници и 21 творчески колектива. Всички отличени участници ще получат своите грамоти, медали и плакети на посочените от тях адреси. Творбите им ще бъдат представени в навечерието на Международния ден на детето 1 юни заедно с отличените от предстоящия IV Национален ученически конкурс за детска рисунка и илюстрация „Светът е цветен за всички детски очи“ 2023, който също се организира от ОбДЦКИ – Русе.