Русенци могат да се запишат до 5 септември в конкурса за торта Гараш

До 5 септември русенци могат да се запишат за участие в Конкурса за любители сладкари. Той ще се проведе на 16 септември /събота/ от 10 ч. пред Доходно здание в рамките на Фестивала на торта Гараш. Събитието се организира за втора поредна година от Община Русе, ОП „Русе арт“, като в подготовката активно са включени и представители на бизнеса и местните културни институти.

Желаещите да участват в сладката надпревара могат да приготвят в домашни условия торти по стандартни рецепти, както и нови варианти на известния десерт. Жури от професионалисти ще избере най-добрите сладкари, за които ще има награди. Местата за участие са ограничени.

Записването може да стане на телефони 0898654585 и 0878992968, както и на имейл ruseart@gmail.com.

В рамките на Фестивала на торта Гараш ще се проведат КОНКУРСИ, СЪСТЕЗАНИЯ, КУЛИНАРНИ РАБОТИЛНИЦИ и ДЕМОНСТРАЦИИ за деца и възрастни.

В програмата се включват и Държавна опера – Русе, Регионалният исторически музей, Държавен театър „Сава Огнянов“ и други млади и активни ентусиасти, които с дейността си променят облика на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще бъде концертът на световноизвестния изпълнител от 90-те години НАНА, който ще се проведе на площад СВОБОДА в град Русе.

Фестивалът на торта Гараш съвпада със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в рамките на проекта „Sports for Green Deal“, реализиран по програма Еразъм+Спорт. По този начин събитието ще събере още повече посетители и ще се превърне в двоен празник за града.

Скоро ще бъде публикувана и подробна програма на фестивала.