385 рисунки и 231 снимки участват в конкурса, посветен на Световния ден на водата

На 16-ти март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и природа”.

Изпратени бяха 385 рисунки от  училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Търговище, Ловеч, Добрич, Плевен, Козлодуй, Силистра, Попово, ,Плевен, Перник и още много други места от цялата страна, а в категория фотография интересът към конкурса е нараснал в пъти, като участниците са двойно повече за разлика от предходната година. Получихме 231 снимки от 18 държави: България, Полша, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Гърция, Босна и Херцеговина, Турция, Китай, Южна Корея,  Индия, Йордания, Азербайджан и други. До конкурса бяха допуснати 160 снимки за крайна селекция. Компетентно жури във всяка от категориите оцени творбите.

Организаторите на конкурса – Общински младежки дом – Русе и ВиК ООД – Русе канят всички участници и граждани на награждаването на най-добрите творби в конкурса. То ще се състои на 22-ри март, на 3-ти етаж, в Mall Rousse, от 18 часа. За доброто настроение ще се погрижат балет „Импулс”, група по хип – хоп танци „The iron squad”‚ Фолклорно танцово студио „Зора” и Вокална група „Приста” към Общински младежки дом – Русе. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 23.03.2018 г. в сайта на Младежки дом – www.yc-ruse.org, сайта на МИКЦ Русе www.ruse-mikc.info както и на фейсбук профила на Младежки дом. Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на най-големия търговски център в града до 29.03.2018 г. вкл.