Юбилейна фотографска изложба „Запази духа на Русе“ в Доходно здание (галерия)

ОП „Русе арт“- Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“, в партньорство с Дружеството на журналистите – Русе към Съюза на българските журналисти организираха и проведоха петото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“.

Журито бе председателствано от известния актьор и фотограф Симеон Лютаков, който е един от посланиците на родния си град Русе.

На 5 ноември 2018 г. от 18:00 часа, във фоайето на Доходно здание беше открита юбилейна изложба, събрала най-добрите творби от петте години, в които е провеждан фотоконкурса. Снимките ще бъдат изложени до 15 ноември.

Бяха връчени и наградите на победителите от „Запази духа на Русе“ 2018.

Първа награда за цялостно представяне получи Петър Найденов. На второ място журито класира двама участници: Светлозар Стоянов за творбата си „5 на 4“ и Мирела Партинова за три фотоса – „Краят на една епоха“, „Обратни наклонения“ и „Осмисляне“. Бяха присъдени и две трети награди: на Хачик Лебикян за „Проекции“ и на Николай Ковачев за „Последна емисия новини“. Две поощрителни награди отидоха при: Моника Кабаиванова за „Корабът“ и Диляна Петрова за „Усмивки“ и „Човешки надпис“.