Тържествена церемония и концерт на ФТТ „Найден Киров“ по случай 112 години от обявяване Независимостта на България

На 22 септември, вторник, от 11 ч., Община Русе кани всички русенци и гости на града на тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 112-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Церемонията, която ще бъде водена от актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова и Любомир Кънев, ще се проведе пред Паметника на свободата, където ще бъде строен почетен караул, а тържествена музика ще изпълнява Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Празнично слово ще произнесе областният управител на Област Русе г-н Галин Григоров, а заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен ще отслужат свещеници от Русенската Света Митрополия. В програмата е включено и едно вокално изпълнение на младите таланти Димитър Куршумов, Тодор Тодоров и Васил Орлов от хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом – Русе с диригент Мина Влайкова.

В края на церемонията всички желаещи ще имат възможност да положат цветя на паметника, като в срок до 21 септември представители на официални институции, политически партии и други организации, които имат желание да поднесат свой венец, следва да се запишат на телефон 0877 600 162.

Празничните събития в чест на паметната дата ще продължат и в късния следобед, когато артистите от ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев ще изнесат концерт от 18 ч. пред Доходно здание.