Проведе се тържествена церемония по случай Съединението на България – 6-ти септември

Днес, пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, се състоя тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 133 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Сред присъстващите бяха евродепутатът от Групата на ЕНП в ЕП Ева Майдел, народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков, Пенчо Милков и Искрен Веселинов, областният управител на Област Русе Галин Григоров, зам. областният управител Свилен Иванов, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, началникът на РУО – Русе Росица Георгиева, представители на различни институции и граждани.

Слово по повод празника произнесе областният управител на Област Русе Галин Григоров. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Съединението на България отслужиха свещеници от Русенската Митрополия. Водещ на церемонията беше актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Любомир Кънев, а тържествена музика изпълняваше Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. По традиция, в края на церемонията, всички желаещи положиха цветя пред паметника.