Концерт на „Диана Експрес“ в рамките на Арт салон „Любов и вино“ 2018

пт, 23 февруари, 19:00 часа
Голяма театрална зала
Доходно здание 

Арт салон „Любов и вино“ 2018

Представяне на новия албум на Диана Експрес -„Усмивката“

Групата  „Диана Експрес“ е основана през 1974 година от Митко Щерев – един от най-известните  български поп композитори. От 1974 година той започва да пише и музика за филми. Негова е музиката за над 35 игрални филма и за шест телевизионни сериала. През 1996 година по случай „100 години световно кино“ той е избран от „Съюза на българските филмови дейци“ за филмов композитор на столетието.

​Групата е носител на редица награди: Първо място в най-престижното българско телевизионно предаване „Мелодия на годината“ 1980 година, „Българска група №1 на радиослушателя“ през 1980 и 1981 година. Втора награда на Фестивала в Дрезден – Германия – 1981 г.

„Диана Екпрес“ имат в актива си на 4 500 концерта в България, Германия, Словакия, Чехия, Куба, Русия, Египет. През 2014 г., във връзка с 40 годишния си юбилей, групата прави голямо национално турне в България, на което  представя албума „40 години „Диана Експрес“ – 10 златни хита“. През 2015 година групата изнася пет концерта в Канада и един в Лондон, а през 2016 – десет концерта в САЩ и два в Канада.

Техни песни, оглавявали българските радиокласации са: „Душа“, „Северина“, „Наследство“, „Утре“, „Влюбено сърце“, „Блус за двама“, „Молитва за дъжд“, „Нежно постоянство“, „Есен“ и др.

През цялата 2018 г. групата ще пътува с обновена концертна програма като ще представя новия си албум – „Усмивката“. „Усмивката“ е хит написан за група „Трамвай №5“ преди 35 години. Сега в албума тази песен звучи в стил рок-реге и се радва на изключително радушен прием от феновете на „Диана Експрес“. Освен новите песни в албума са включени и две оркестрови пиеси за соло китара. Едната е по темата от филма „Осъдени души“, другата – по темата от филма „Комбина“.

От четири години групата е в състав: Митко Щерев – орган и пиано, Илия Ангелов – вокал солист и китара, Живко Топалов – бас китара и вокал, Атанас Копчев – соло китара и вокал и Бисер Йосифов – ударни.

Билетите вече се продават на касата на Доходно здание