Коледната елха в Русе грейна тържествено с приказния спектакъл „Коледни искри“

Днес, на сцената пред Общината, по традиция грейнаха светлините на Коледната елха.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който запали светлините на коледната елха заедно с Дядо Коледа, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова, както и директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов.

Г-н Стоилов поздрави талантливите деца и пожела на русенци заедно да продължаваме да се стремим към благоденствието на Русе.

Водеща на приказния спектакъл „Коледни искри“ бе любимката на поколения деца кака Лара, а всички малчугани и техните родители се насладиха на представление с коледни песни и забавления, фокуси със светлини и вълнуващи срещи с ледената кралица Елза, Шехерезада, Ледения човек, Зайчето Бъни, Арлекино и с най-нетърпеливо очаквания от всички послушни деца – Дядо Коледа.

В програмата участие взеха още Вокално студио „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, Детска вокална група „Слънце“ и Мажоретен състав „Екстрийм“ при Общински младежки дом – Русе. Шоуто завърши с пищна заря и постави началото на богата серия от атрактивни събития в Коледно-новогодишния календар на Община Русе.