Кметът Пламен Стоилов се срещна с журито и организаторите на „Северно сияние“

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с организаторите и журито на 23. Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ – Вили Икономов, Тони Димитрова, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки

„Продължавайте все така успешно да популяризирате качествената българска музика и да вдъхновявате младите таланти“, заяви г-н Стоилов. 23-тото издание на Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ ще се проведе от 4 до 6 октомври в Доходно здание с вход свободен.

Конкурсът дава възможност за сценична изява на деца и младежи от 5 до 25 годишна възраст, оценявани от професионално жури от утвърдени вокални педагози, композитори и изпълнители. Международният конкурс е създаден от Вили Икономов и цели да утвърди певческото изкуство; да популяризира изявите на талантливи деца, младежи и техните ръководители; да насърчи сътрудничеството и партньорството с изпълнителите и съставите от други страни и да се утвърди като Форум за изтъкнати ръководители на студиа и школи и вокални педагози.

Програма:

4 октомври, петък:
15:30 ч.
Официално откриване на конкурса
Конкурс за 1-ва и 2-ра възрастови групи
18:30 ч.
Конкурс за 3-та, 4-та и 5-та възрастови групи

5 октомври, събота:
13:00 ч.
Конкурс за 1-ва и 2-ра възрастови групи
16:00 ч.
Конкурс за 3-та, 4-та и 5-та възрастови групи

6 октомври, неделя:
17:00 ч.
Рецитал на Тони Димитрова
Гала концерт и официална церемония по връчване на наградите