Карнавален грим и изработване на маски ще очакват русенци на площада

Няколко дена преди Карнавала, на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, доброволци ще рисуват приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи. От 19-ти до 21-ви юни в часовете от 10:30 ч. до 14:00 ч. и от 17:30 ч. до 20:00 ч. младежи от Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан ще Ви очакват на площада, за да нарисуват любимия Ви герой или да изработят маска заедно с вас. Доброволците са в града за да популяризират традиционния Русенски карнавал, както и да заинтригуват повече млади хора да участват в него. Те са в Русе от 1 юни по проект на Сдружение „Вдъхновение“, който се реализира в партньорство с Младежки дом Русе и с подкрепата на Община Русе „Доброволчеството: Стъпка нагоре в твоя живот“ на  Стратегическа доброволческа служба, финансиран от ЦРЧР по  програма „Еразъм+“.

През миналата седмица посетиха някои от основните и средни и училища в града, където доброволците показаха на нашите младежи чрез презентации и игри, които подготвиха по време на проекта, как се празнува карнавал в техните държави. В презентациите си доброволците включиха представяне на програма „Еразъм+“ и възможностите, които тя предлага на младите хора, като обърнаха специално внимание на доброволчески проекти и младежки обмени.

Освен това младежите учиха български език, представиха флашмоб и раздаваха флаери за карнавала. Имаше и междукултурни вечери, в които младежите пяха и танцуваха традиционни песни и танци.

Ако искате да следите актуалните новини за тях, последвайте ги на специално създадения профил в инстаграм: @thecarnivalofruse.