Градско състезание от Кампанията „Буквоплет“ на 24 март в Русе

24 март (неделя) от 10:00 часа
Канев Център

Форматът БУКВОПЛЕТ е с 5 годишна история. Кампанията  се провежда по идея и авторство на Лайънс клуб Русе – Север, като през 2018 е патентована от АЛК Дистрикт 130 – България.

Състезанието стартира като училищна надпревара по буквуване в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе. В следващите три години идеята се развива и всички училища в Русе се включват в надпреварата, като всяка година завършва с финално градско състезание.

През миналата 2018 г., три Лайънс клуба от България – Пловдив Евридика, Варна, и Панагюрище прегърнаха идеята и градовете участници в надпреварата БУКВОПЛЕТ станаха четири.

През 2019 г. в периода януари – април градски състезания по БУКВОПЛЕТ ще бъдат проведени в повече от 10 български града от Лайънс клубовете по места.

Като закономерен финал на кампанията, на 12 май 2019 г.,  Русе ще посрещне всички градски победители в Доходно здание, за провеждането на първото по рода си Национално състезaние по правоговор и правопис на български език – БУКВОПЛЕТ 2019, където малките буквоплетци ще определят националният победител в кампанята.