Церемония по връчване на наградите в сферата на туризма „Дунавски Лимес“ ще се проведе на 3-ти декември

Официалната церемония по връчване на наградите в сферата на туризма „Дунавски Лимес“ 2018 ще се състои на 3 декември, понеделник, от 18:00 часа, в Доходно здание.

Тази година участниците отново ще се състезават в три категории: любимо заведение, места за настаняване на база най-висока заетост на легловата база от клас “А” и клас “Б”, и най-оригинален туристически продукт за град Русе. Победителите в категориите “Любимо заведение и “Най-оригинален туристически продукт” са определени чрез онлайн анкета от жителите и гостите на Община Русе. Отличените места за настаняване ще бъдат избрани на база официална справка на Община Русе за внесения туристически данък и заетостта в съотношение с легловата база за периода от една календарна година.

За доброто настроение на участниците и зрителите ще се погрижат Калин ВельовДжулия Мартинс и Амазония Денс Проджект.

***
Събитието цели да се стимулира местния хотелиерски, ресторантьорски и туроператорски бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда за утвърждаване на Русе като привлекателна туристическа дестинация.

Конкурсът за Годишните награди „Дунавски Лимес“, се организира от Община Русе и ОП „Русе арт“.